top of page
Tijden

ZwangerFit® Training

Een zwangerschap is een bijzondere periode waarin er in 9 maanden veel verandert in je lichaam om optimaal zorg te kunnen dragen voor je kindje. Actief blijven bewegen in de ZwangerFit trainingen en werken aan je algehele conditie en spierkracht dragen bij aan een gezonde fitte zwangerschap en een snel herstel na de bevalling. Daarnaast train je in een gezellige groep met andere zwangere of pas bevallen dames.

 

Waarom meedoen met ZwangerFit ?

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap veel voordelen geeft. Door gerichte training zorg je voor een goede conditie, fitheid en spierkracht tijdens zwangerschap en bevalling. Actief bewegen heeft een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden, de nachtrust, de bloeddruk en de darmfunctie, bloedsuikerspiegel en zwangerschapskwaaltjes. Zo fit mogelijk zijn tijdens je zwangerschap is van positieve invloed op je bevalling en het geeft je een voorsprong op je herstel daarna. Dit komt jou en je kindje alleen maar ten goede in deze bijzondere periode.

 

ZwangerFit training

Tijdens de  trainingen sport je samen met andere moeders in spé en pas bevallen moeders en werk je aan je algehele conditie, onderhouden en versterken van diverse spiergroepen. Veilig bewegen vanuit een goede houding staan centraal. We werken aan je conditie en verbeteren het krachtuithoudingsvermogen met behulp van oefenmateriaal en eigen lichaamsgewicht.  Bij mooi weer trainen we altijd buiten, bij slecht weer trainen we binnen.Je mag bij verhindering op een andere locatie / dag  deelnemen aan de cursus zodat je geen enkele les hoeft te missen!

FitMama  

Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een  YVLO ZwangerFit® en MamaFit® trainer actief aan je algehele conditie en spierkracht. Dit doe je in een gemengde groep van zwangere en pas bevallen dames. Het sporten wordt individueel afgestemd indien nodig. Je kunt de ZwangerFit trainingen combineren met de ZwangerFit cursus (sporten + theorielessen), de MamaFit trainingen (na de bevalling) en een partnerinformatie middag/avond (Voorbereid Bevallen).

 

Geschikt om te starten bij een zwangerschapsduur tussen 12 en 30 weken zwangerschap. Instromen kan op ieder gewenst moment. Vooraf krijg je een korte telefonische intake met de ZwangerFit trainer zodat tijdens de lessen rekening gehouden kan worden met je niveau.


Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden de ZwangerFit cursus én de trainingen van FitMama deels of helemaal vergoedt. Ook de Voorbereid Bevallen partnerochtend valt onder de vergoeding. Check je zorgverzekering

LOCATIES


Maandag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisscho
ol Talente
Oud Gastel


ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Toermalijn
Halsteren


Dinsdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool d'n Overkant
Etten-Leur


Donderdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Krabbekooi
Bergen op Zoom 


Vrijdag:
ZwangerFit / MamaFit
't Appeltje 
Bergen op Zoom


Zaterdag:
ZwangerFit / MamaFit
T-Huis - Visdonk / Sfeerstrand
Roosendaal


Zaterdag:   
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool D'n Overkant
Etten-Leur


Kijk voor actuele lestijden op het lesrooster

PRIJZEN ZWANGERFIT
 

ZwangerFit training (60 min.)
10-rittenkaart : 125 euro

Losse les : 13 euro

De rittenkaarten zijn 6 maanden geldig. De rittenkaart van ZwangerFit training is tevens te gebruiken voor de MamaFit training en de Bootcamp lessen

De ZwangerFit  / MamaFit lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar.

bottom of page