Voorbereid Bevallen

Wat jij en je partner moeten weten voor de bevalling!

Voorbereid bevallen is een informatieve korte cursus ter aanvulling op de ZwangerFit cursus voor jou en je partner waarin de verschillende fasen van de zwangerschap, de bevalling en het herstel worden verteld. Wat is er nodig om een geboorte tot stand te brengen en wat kan de partner betekenen voor de vrouw die gaat bevallen? De rol van de partner / begeleider wordt in deze korte cursus uitgelegd en benadrukt. 

 

In ongeveer 2,5 uur tijd wordt kort de zwangerschap besproken, wanneer begint de bevalling nu echt, de diverse fasen van de bevalling worden uitgebreid besproken, houdingen om weeën op te vangen, pershoudingen en ademhalingstechnieken, eventuele complicaties die kunnen optreden, het herstel na de bevalling en met praktische tips voor de aanstaande papa’s. Tijdens de Voorbereid Bevallen krijg je van ons een advies mee voor de kraamweek m.b.t. herstel van de bekkenbodem en kraambed-oefeningen. Ook bespreken we kort borst/flesvoeding, ritme en regelmaat, het belang van fysieke aandacht voor de groei van je kindje, een normale ontwikkeling tot lopen en voorkomen afplatting van het hoofdje.
 

Een absolute aanrader om samen goed voorbereid de bevalling en de kraamtijd tegemoet te gaan. De beste termijn om deze avond te volgen ligt tussen de 32 en 35 weken. Indien dit niet mogelijk is adviseren we om op zijn vroegst vanaf 28 weken en op zijn laatst kort voor de uitgerekende datum de Voorbereid Bevallen te volgen. 

Hebben jullie een drukke agenda en is het lastig om bij de partneravonden te kunnen zijn óf geven jullie de voorkeur aan een privé partneravond bij jullie thuis dan is dit mogelijk. We kijken dan samen naar een geschikt moment en ik kom jullie in alle rust van informatie voorzien en jullie vragen beantwoorden.

CURSUSDATA
 

 • Zondag 12 juni 2022
  10:00 - 12:30 uur
  Roosendaal   VOL

   

 • Zondag 24 juli  2022
  10:00 - 12:30 uur
  Roosendaal   VOL
   

 • Zondag 18 september 2022
  10:00 - 12:30 uur
  Roosendaal
   

 • Zondag 16 oktober 2022
  10:00 - 12:30 uur 
  Roosendaal 


  Minimum aantal deelnemers per voorbereid bevallen
  is 4 koppels

   

LOCATIES

Brasserie T-huis bij Visdonk Roosendaal

Interesse? Neem contact op

KOSTEN 

Groepsverband: 

79 euro per koppel

Korting:
Dames die trainen of de ZwangerFit cursus volgen of hebben gevolgd ontvangen 20 euro korting en betalen 59 euro. 

 

Bij jullie thuis:

195 euro per koppel

De ZwangerFit / MamaFit lessen en Voorbereid Bevallen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar.