top of page

Voorbereid Bevallen

Wat jij en je partner moeten weten voor de bevalling

Voorbereid bevallen is een informatieve korte cursus ter aanvulling op de ZwangerFit cursus voor jou en je partner waarin de verschillende fasen van de zwangerschap, de bevalling en het herstel worden verteld. Wat is er nodig om een geboorte tot stand te brengen en wat kan de partner betekenen voor de vrouw die gaat bevallen? De rol van de partner / begeleider wordt in deze korte cursus uitgelegd en benadrukt. 

 

In ongeveer 3 uur tijd wordt kort de zwangerschap besproken, wanneer begint de bevalling nu echt, de diverse fasen van de bevalling worden uitgebreid besproken, houdingen om weeën op te vangen, pershoudingen en ademhalingstechnieken, eventuele complicaties die kunnen optreden, het herstel na de bevalling en met praktische tips voor de aanstaande papa’s. Tijdens de Voorbereid Bevallen krijg je van ons een advies mee voor de kraamweek m.b.t. herstel van de bekkenbodem en kraambed-oefeningen. Ook bespreken we kort borst/flesvoeding, ritme en regelmaat, het belang van fysieke aandacht voor de groei van je kindje, een normale ontwikkeling tot lopen en voorkomen afplatting van het hoofdje.
 

Een absolute aanrader om samen goed voorbereid de bevalling en de kraamtijd tegemoet te gaan. De beste termijn om deze avond te volgen ligt tussen de 30 en 37 weken. Indien dit niet mogelijk is adviseren we om op zijn vroegst vanaf 26 weken en op zijn laatst kort voor de uitgerekende datum de Voorbereid Bevallen te volgen. 

Hebben jullie een drukke agenda en is het lastig om bij de partner-voorlichting te kunnen zijn óf geven jullie de voorkeur aan een privé voorlichting bij jullie thuis dan is dit mogelijk. We kijken dan samen naar een geschikt moment en ik kom jullie in alle rust van informatie voorzien en jullie vragen beantwoorden.

"Het was heel prima. Fijne uitleg en goed voorbereid."

"Er worden dingen verteld die ik echt mis bij de de dingen die door een verloskundige worden verteld. Fijn dat er oog is voor herstel en voorkoming van klachten. Heel nuttige tips worden er gegeven. Daarnaast is het fijn dat de ochtend ook echt voor een groot deel op de partners is gericht. Dat zij weten wat er eigenlijk van hen wordt verwacht. Duidelijk wordt waarbij zij kunnen helpen maar ook wat lastig voor hen kan zijn. Ik houd ook van de nuchtere manier van vertellen van Angela en haar inlevingsvermogen in de mannen. Want ook de mijne zat er echt niet op te wachten een potje mee te gaan zitten puffen."

"Het is hele nuttige, praktische info. Zeker fijn om nog eens te herhalen want er zijn toch dingen die je vergeet. Mijn partner praatte ik na elke cursus wel bij :) maar ook hij vond het fijn om nu nog eens alles achter elkaar te horen en met plaatjes etc erbij."

CURSUSDATA
 

 • Zaterdag 24 augustus 2024
  13:00 - 15:45 uur /16:00 uurRoosendaal - VOL
   

 • Zondag 29 september 2024
  9:30 - 12:15 / 12:30 uur- VOL
  Roosendaal
   

 • Zaterdag 12 oktober 2024
  9:30 - 12:15 / 12:30 uur
  Roosendaal
   

 •  Zondag 10 november 2024
   
  9:30 - 12:15 / 12:30 uur
   
  Roosendaal
   

 • Zaterdag 30 november 2024
  13:00 - 15:45 uur /16:00 uurRoosendaal
   

 •  Zondag 8 december 2024 
   
  9:30 - 12:15 / 12:30 uur 
   
  Roosendaal
   

 • Zondag 12 januari 2025  
  9:30 - 12:15 / 12:30 uur  
   
  Roosendaal


  Minimum aantal deelnemers per voorbereid bevallen
  is 4 koppels

   

LOCATIE
Brasserie T-huis bij Visdonk Roosendaal

Interesse? Neem contact op

KOSTEN (per 1 juni 2024)

Groepsverband: 

99 euro per koppel

Korting:
Dames die trainen bij FitMama of de ZwangerFit cursus volgen of hebben gevolgd ontvangen 15 euro korting en betalen 84 euro. 

 

Bij jullie thuis:

Prijs op aanvraag

De ZwangerFit / MamaFit lessen en Voorbereid Bevallen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar. 

bottom of page