ZwangerFit® Zwangerschapscursus

EXTRA INFO I.V.M. DE CORONA MAATREGELEN:

Op dit moment loopt de 10-weekse ZwangerFit cursus op de locaties Oudenbosch, Etten-Leur en Roosendaal en Bergen op Zoom. Uiteraard zijn we erg alert op 1,5 meter afstand en veilig sporten/theorie volgen.


De eerstvolgende cursussen starten 7, 8, 10, 11 en 12 juni 2021 weer op de locaties Oudenbosch, Roosendaal, Etten-Leur en Bergen op Zoom.

 

Heb je interesse om mee te doen? Meld je aan! Kijk voor data, tijden en prijzen ietsje verder op deze pagina en in het rechter kolommetje.

De trainingen gaan buiten door volgens de Corona maatregelen. De theorie lessen worden online via Zoom gegeven op vrijdagavond zo lang de maatregelen dit voorschrijven. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Een zwangerschap is een bijzondere periode waarin er in 9 maanden veel verandert in je lichaam om optimaal zorg te kunnen dragen voor je kindje. Actief blijven bewegen in de ZwangerFit trainingen en werken aan je algehele conditie en spierkracht dragen bij aan een gezonde fitte zwangerschap en een snel herstel na de bevalling. Daarnaast train je in een gezellige groep met andere zwangere of pas bevallen dames.

 

Waarom meedoen met ZwangerFit ?

De ZwangerFit cursus is de enige zwangerschapscursus die naast info over de bevalling ook info geeft over veilig belasten in je zwangerschap, voorkomen van bekkenpijn en lage rugklachten en heel belangrijk het herstel na je bevalling. De nazorg (na de bevalling) in Nederland is helaas minimaal waardoor vrouwen niet voldoende kennis hebben om optimaal te herstellen. 60% van de moeders houdt klachten na de bevalling zoals een (stress)incontinentie en verzakkingsklachten maar ook lage rugklachten. Dit is voor een groot deel te voorkomen door leefstijladviezen en gericht trainen. 

Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap veel voordelen geeft. Door gerichte training zorg je voor een goede conditie, fitheid en spierkracht tijdens zwangerschap en bevalling. Daarnaast heeft actief bewegen een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden, de nachtrust, de bloeddruk en de darmfunctie, bloedsuikerspiegel en zwangerschapskwaaltjes. Zo fit mogelijk zijn tijdens je zwangerschap is van positieve invloed op je bevalling en het geeft je een voorsprong op je herstel daarna. Daarnaast kan het bijdragen aan het voorkomen of verminderen van zwangerschapskwaaltjes. Dit komt jou en je kindje alleen maar ten goede in deze bijzondere periode.

 

ZwangerFit

ZwangerFit is een 10-wekelijkse zwangerschapscursus van 90 minuten per les. De cursus omvat wekelijks een les van 30 minuten mondelinge theorie en 60 minuten ZwangerFit training.  In 10 weken tijd leer je alles wat je moet weten over de veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap, je bevalling en herstel na de bevalling. Er zijn wekelijks 5 theorielessen, ben je verhinderd op je vaste cursusmoment dan mag je altijd een keertje bij een andere dag/locatie aansluiten om zo geen theorieles te missen. Geschikt om te starten bij een zwangerschapsduur tussen 12 en 28 weken zwangerschap.

Tijdens de  trainingen werk je samen met andere moeders in spé aan je algehele conditie, onderhouden en versterken van diverse spiergroepen. Veilig bewegen vanuit een goede houding staan centraal.
We werken aan je conditie en verbeteren het krachtuithoudingsvermogen met behulp van oefenmateriaal en eigen lichaamsgewicht.
Bij mooi weer trainen we altijd buiten, bij slecht weer trainen we binnen.

De ZwangerFit cursus en training is:
iedere maandagavond in Oudenbosch,iedere dinsdagavond in Etten-Leur, iedere donderdagavond in Bergen op Zoomiedere vrijdagochtend in Bergen op Zoom en iedere zaterdagochtend in Roosendaal.
Bij droog weer trainen we altijd buiten. Bij slecht weer maken we gebruik van de oefenzaal of een binnenlocatie. Je mag bij verhindering op een andere locatie deelnemen aan de cursus zodat je geen enkele les hoeft te missen!

FitMama  

Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een  YVLO ZwangerFit® en MamaFit® trainer actief aan je algehele conditie en spierkracht. Dit doe je in een gemengde groep van zwangere en pas bevallen dames. Het sporten tijdens of na de zwangerschap wordt individueel afgestemd op jou als zwangere of pas bevallen moeder. Je kunt de cursus combineren met MamaFit trainingen, bootcamp trainingen en een partneravond (Voorbereid Bevallen).

 

Deelname aan de cursus kan vanaf 12 weken zwangerschap.

Vooraf krijg je een individuele intake van de ZwangerFit trainer zodat tijdens de lessen rekening gehouden kan worden met je niveau.

Start nieuwe 10-weekse cursus ZwangerFit training in combinatie met theorie:

Oudenbosch: maandagavond 7 juni 2021
Etten-Leur: dinsdagavond  8 juni 2021  
Bergen op Zoom: donderdagavond
10 juni 2021
Bergen op Zoom: vrijdagochtend 11 juni 2021
Roosendaal: zaterdagochtend 12 juni 2021 

 

Het is mogelijk om alleen aan de trainingen deel te nemen, vrouwen die eerder een ZwangerFit cursus hebben gevolgd doen dit vaak. Ben je van je 2e of 3e kindje zwanger maar heb je nog geen info gekregen omtrent je herstel na je bevalling dan is de cursus ook voor jou zeker een aanrader!

Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden de cursus én de trainingen van FitMama deels of helemaal vergoedt. Check je zorgverzekering.

Ben je ingeschreven bij  Lunavi kraamzorg of Kraamcentrum DAT dan krijg je een leuke korting op de 10-weekse ZwangerFit zwangerschapscursus!

LOCATIES


Maandag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Schittering Oudenbosch


Dinsdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool d'n Overkant
Etten-Leur


Donderdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Krabbekooi
Bergen op Zoom 


Vrijdag:
ZwangerFit / MamaFit
't Appeltje 
Bergen op Zoom


Zaterdag:
ZwangerFit / MamaFit
T-Huis - Visdonk / Sfeerstrand
Roosendaal


Kijk voor actuele lestijden op het lesrooster op deze website

PRIJZEN ZWANGERFIT

ZwangerFit cursus
Sporten & coaching
(90 minuten per les)
10-rittenkaart : 165 euro

Losse les : 17,50 euro

ZwangerFit training (60 min.)
10-rittenkaart : 125 euro

Losse les : 13 euro

De rittenkaarten zijn 6 maanden geldig. De rittenkaart van ZwangerFit training is tevens te gebruiken voor de MamaFit training en de Bootcamp lesse

Nieuwe 10-weekse cursus theorie + training start op:

Oudenbosch:
Maandag 7 juni 2021
Maandag 6 september 2021
Maandag 15 november 2021


Etten-Leur:
Dinsdag 8 juni 2021
Dinsdag 7 september 2021
Dinsdag 16 november 2021


Bergen op Zoom - NIEUW

Donderdag 10 juni 2021
Donderdag 9 september 2021
Donderdag 18 november 2021

Bergen op Zoom
Vrijdag 11 juni 2021
Vrijdag 10 september 2021
Vrijdag 19 november 2021


Roosendaal
Zaterdag 12 juni 2021
Zaterdag 11 september 2021
Zaterdag 20 november 2021

De ZwangerFit  / MamaFit lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar.