ZwangerFit® Zwangerschapscursus

ZwangerFit Zwangerschapscursus 

Wij trainen in de avonden volgens de huidige Corona-maatregelen. Dit houdt in dat wij met 4-tallen buiten sporten en binnen theorieles volgen. 


Op dit moment loopt de 10-weekse ZwangerFit cursus op de locaties Oudenbosch, Etten-Leur, Prinsenbeek, Roosendaal en Bergen op Zoom. 


De eerstvolgende cursussen starten 7, 8, 10, 11 en 12 februari 2022 weer op de locaties Oud Gastel, Roosendaal, Etten-Leur, Bergen op Zoom en in Prinsenbeek!

 

Heb je interesse om mee te doen? Meld je aan!  Kijk voor data, tijden en prijzen ietsje verder op deze pagina en in het rechter kolommetje.

Een zwangerschap is een bijzondere periode waarin er in 9 maanden veel verandert in je lichaam om optimaal zorg te kunnen dragen voor je kindje. Actief blijven bewegen in de ZwangerFit trainingen en werken aan je algehele conditie en spierkracht dragen bij aan een gezonde fitte zwangerschap en een snel herstel na de bevalling. Daarnaast train je in een gezellige groep met andere zwangere of pas bevallen dames.

 

Waarom meedoen met ZwangerFit ?

De ZwangerFit cursus is de enige zwangerschapscursus die naast info over de bevalling ook info geeft over veilig belasten in je zwangerschap, voorkomen van bekkenpijn en lage rugklachten en heel belangrijk, het herstel na je bevalling. De nazorg (na de bevalling) in Nederland is helaas minimaal waardoor vrouwen niet voldoende kennis hebben om optimaal te herstellen. Een aanzienlijk deel van de moeders houdt (soms langdurig) klachten na de bevalling zoals (stress)incontinentie en verzakkingsklachten maar ook lage rugklachten. Dit is voor een deel te voorkomen door leefstijladviezen en gericht trainen. En daar wordt je weer een leukere fitte mama van die haar dreumesje makkelijk kan bijhouden :-)

Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap veel voordelen geeft. Door gerichte training zorg je voor een goede conditie, fitheid en spierkracht tijdens zwangerschap en bevalling. Daarnaast heeft actief bewegen een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden, de nachtrust, de bloeddruk en de darmfunctie, bloedsuikerspiegel en zwangerschapskwaaltjes. Zo fit mogelijk zijn tijdens je zwangerschap is van positieve invloed op je bevalling en het geeft je een voorsprong op je herstel daarna. Daarnaast kan het bijdragen aan het voorkomen of verminderen van zwangerschapskwaaltjes. Dit komt jou en je kindje alleen maar ten goede in deze bijzondere periode.

 

ZwangerFit

ZwangerFit is een 10-wekelijkse zwangerschapscursus van 90 minuten per les. De cursus omvat wekelijks een les van 30 minuten mondelinge theorie en 60 minuten ZwangerFit training.  In 10 weken tijd leer je alles wat je moet weten over de veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap, je bevalling en herstel na de bevalling. Er zijn wekelijks 5 theorielessen, ben je verhinderd op je vaste cursusmoment dan mag je altijd een keertje bij een andere dag/locatie aansluiten om zo geen theorieles te missen. Geschikt om te starten bij een zwangerschapsduur tussen 12 en 28 weken zwangerschap.

Tijdens de  trainingen werk je samen met andere moeders in spé aan je algehele conditie, onderhouden en versterken van diverse spiergroepen. Veilig bewegen vanuit een goede houding staan centraal.
We werken aan je conditie en verbeteren het krachtuithoudingsvermogen met behulp van oefenmateriaal en eigen lichaamsgewicht.

Bij mooi weer trainen we altijd buiten, bij slecht weer trainen we binnen.

Je mag bij verhindering op een andere locatie deelnemen aan de cursus zodat je geen enkele les hoeft te missen!

FitMama  

Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een  YVLO ZwangerFit® en MamaFit® trainer actief aan je algehele conditie en spierkracht. Dit doe je in een gemengde groep van zwangere en pas bevallen dames. Het sporten tijdens of na de zwangerschap wordt individueel afgestemd op jou als zwangere of pas bevallen moeder. Je kunt de cursus combineren met MamaFit trainingen, bootcamp trainingen en een partneravond (Voorbereid Bevallen).

 

Deelname aan de cursus kan vanaf 12 weken zwangerschap.

Vooraf krijg je een individuele intake met de ZwangerFit trainer zodat tijdens de lessen rekening gehouden kan worden met je niveau.

Start nieuwe 10-weekse cursus ZwangerFit training in combinatie met theorie:

Oud Gastel: maandagavond 7 februari 2022
Etten-Leur: dinsdagavond  8 februari 2022  
Bergen op Zoom: donderdagavond
10 februari 2022
Bergen op Zoom: vrijdagochtend  11 februari 2022
Roosendaal: zaterdagochtend  12 februari 2022 
Prinsenbeek: zaterdagochtend
12 februari 2022
 

Het is mogelijk om alleen aan de trainingen deel te nemen, vrouwen die eerder een ZwangerFit cursus hebben gevolgd doen dit vaak. Ben je van je 2e of 3e kindje zwanger maar heb je nog geen info gekregen omtrent je herstel na je bevalling dan is de cursus ook voor jou zeker een aanrader! Daarnaast doe je leuke contacten op met de andere zwangere dames.

Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden de cursus én de trainingen van FitMama deels of helemaal vergoedt. Check je zorgverzekering.

Ben je ingeschreven bij  Lunavi kraamzorg, Kraamcentrum DAT of Kraamzorg Baby's & Zo dan krijg je een leuke korting op de 10-weekse ZwangerFit zwangerschapscursus!

LOCATIES


Maandag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool Talente
Oud Gastel


Dinsdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool d'n Overkant
Etten-Leur


Donderdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Krabbekooi
Bergen op Zoom 


Vrijdag:
ZwangerFit / MamaFit
't Appeltje 
Bergen op Zoom


Zaterdag:
ZwangerFit / MamaFit
T-Huis - Visdonk / Sfeerstrand
Roosendaal


Zaterdag:   
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Horizon
Prinsenbeek


Kijk voor actuele lestijden op het lesrooster op deze website

PRIJZEN ZWANGERFIT

ZwangerFit cursus
Sporten & coaching
(90 minuten per les)
10-rittenkaart : 165 euro

Losse les : 17,50 euro

ZwangerFit training (60 min.)
10-rittenkaart : 125 euro

Losse les : 13 euro

De rittenkaarten zijn 6 maanden geldig. De rittenkaart van ZwangerFit training is tevens te gebruiken voor de MamaFit training en de Bootcamp lessen

Nieuwe 10-weekse cursus theorie + training start op:

Oud Gastel:
Maandag 7 februari 2022
Maandag 25 april 2022


Etten-Leur:
Dinsdag 8 februari 2022
Dinsdag 19 april 2022


Bergen op Zoom 

Donderdag 10 februari 2022
Donderdag 21 april 2022


Bergen op Zoom
Vrijdag 11 februari 2022
Vrijdag 22 april 2022


Roosendaal
Zaterdag 12 februari 2022
Zaterdag 23 april 2022


Prinsenbeek

Zaterdag 12 februari 2022

Zaterdag 24 april 2022 

De ZwangerFit  / MamaFit lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar.