• Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

OUDENBOSCH | HOEVEN | ROOSENDAAL | OUD GASTEL | ETTEN-LEUR | RUCPHEN | STANDDAARBUITEN| BOSSCHENHOOFD | ST.WILLEBRORD

© 2019 Alle rechten voorbehouden |  FitMama.nl

ZwangerFit®

Een zwangerschap is een bijzondere periode waarin er in 9 maanden veel verandert in je lichaam om optimaal zorg te kunnen dragen voor je kindje. Actief blijven bewegen in de ZwangerFit trainingen en werken aan je algehele conditie en spierkracht dragen bij aan een gezonde fitte zwangerschap en een snel herstel na de bevalling. 

 

Waarom meedoen met ZwangerFit ?

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap veel voordelen geeft. Door gerichte training zorg je voor een goede conditie, fitheid en spierkracht tijdens zwangerschap en bevalling. Daarnaast heeft actief bewegen een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden, de nachtrust, de bloeddruk en de darmfunctie, bloedsuikerspiegel en zwangerschapskwaaltjes. Zo fit mogelijk zijn tijdens je zwangerschap kan van positieve invloed zijn op je bevalling en het geeft je een voorsprong op je herstel daarna. Daarnaast kan het bijdragen aan het voorkomen of verminderen van klachten. Dit komt jou en je kindje alleen maar ten goede in deze bijzondere periode. 

 

ZwangerFit

ZwangerFit is een 10-wekelijkse zwangerschapscursus van 90 minuten per les. We starten met 30 minuten theorie. In 10 weken tijd leer je alles wat je moet weten over de veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap, je bevalling en herstel na de bevalling.

Tijdens de  trainingen werk je samen met andere moeders in spé aan je algehele conditie, onderhouden en versterken van diverse spiergroepen. Veilig bewegen vanuit een goede houding staan centraal.
We werken aan je conditie en verbeteren het krachtuithoudingsvermogen met behulp van oefenmateriaal en eigen lichaamsgewicht.
Bij mooi weer trainen we altijd buiten, bij slecht weer trainen we binnen. 

De ZwangerFit-cursus en training is iedere maandagavond in Oudenbosch. Bij droog weer trainen we altijd buiten. Bij slecht weer maken we gebruik van de oefenzaal.

Op zaterdagochtend is er een ZwangerFit® Bootcamp in het pagnevaartbos in Hoeven. Deze training is geschikt voor zwangeren en pas bevallen mama's. Bij slecht weer gaat de bootcamp in het bos niet door. Dit wordt in de groeps-whatsapp vooraf doorgegeven. 

FitMama  

Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een officiële YVLO ZwangerFit® en MamaFit® trainer actief aan je algehele conditie en spierkracht. Dit doe je in een gemengde groep van zwangere en pas bevallen dames. Het sporten tijdens of na de zwangerschap wordt individueel afgestemd op jou als zwangere of pas bevallen moeder. Je kunt de cursus combineren met MamaFit trainingen, bostrainingen en een partneravond (Voorbereid Bevallen). 

 

Deelname aan de cursus kan vanaf 12 weken zwangerschap. 

Vooraf krijg je een individuele intake van de ZwangerFit trainer zodat tijdens de lessen rekening gehouden kan worden met je niveau.
 

Nieuwe 10-weekse cursus ZwangerFit training in combinatie met theorie start op maandag 2 maart 2020.

 

Voor vrouwen die al eerder een zwangerschapscursus hebben gevolgd en die nu geen behoefte hebben aan het theoretische gedeelte, is het ook mogelijk om alleen te komen sporten (zie MamaFit)

Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden de trainingen van FitMama deels of helemaal vergoedt. Check je zorgverzekering.

TIJDEN EN LOCATIES


Maandag: ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Klinkert Oudenbosch

Tijd 19:30 - 20:30 uur

Zaterdag: ZwangerFit® Bootcamp
Locatie: Pagnevaartbos Hoeven
Tijd: 9:00 - 10:00 uur

PRIJZEN ZWANGERFIT

Sporten & coaching (90 minuten)
10-rittenkaart : 165 euro

Losse les : 17,50 euro

Nieuwe 10-weekse cursus start op maandag 2 maart 2020

Sporten (60 minuten)
10-rittenkaart : 125 euro

Losse les : 13 euro

Bostraining (60 minuten)

10-rittenkaart : 85 euro 

Losse les : 10 euro

De rittenkaarten zijn 6 maanden geldig. De rittenkaart van ZwangerFit is tevens te gebruiken voor MamaFit.

 

De ZwangerFit  / MamaFit lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar.