ZwangerFit® Zwangerschapscursus

EXTRA INFO I.V.M. DE CORONA MAATREGELEN:

Op dit moment loopt de 10-weekse ZwangerFit cursus op de locaties Oudenbosch, Etten-Leur en Roosendaal. Uiteraard zijn we erg alert op 1,5 meter afstand en veilig sporten/theorie volgen.


De eerstvolgende cursussen starten eind maart 2021 weer op de locaties Oudenbosch, Roosendaal, Etten-Leur en Bergen op Zoom.

Heb je interesse om mee te doen? Meld je aan! Kijk voor data, tijden en prijzen ietsje verder op deze pagina en in het rechter kolommetje.

Tot 9 februari 2021 gaan de trainingen outdoor door in duotraining volgens de Corona maatregelen. De theorie lessen worden online via Zoom gegeven.


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Een zwangerschap is een bijzondere periode waarin er in 9 maanden veel verandert in je lichaam om optimaal zorg te kunnen dragen voor je kindje. Actief blijven bewegen in de ZwangerFit trainingen en werken aan je algehele conditie en spierkracht dragen bij aan een gezonde fitte zwangerschap en een snel herstel na de bevalling. Daarnaast train je in een gezellige groep met andere zwangere of pas bevallen dames.

Waarom meedoen met ZwangerFit ?

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap veel voordelen geeft. Door gerichte training zorg je voor een goede conditie, fitheid en spierkracht tijdens zwangerschap en bevalling. Daarnaast heeft actief bewegen een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden, de nachtrust, de bloeddruk en de darmfunctie, bloedsuikerspiegel en zwangerschapskwaaltjes. Zo fit mogelijk zijn tijdens je zwangerschap kan van positieve invloed zijn op je bevalling en het geeft je een voorsprong op je herstel daarna. Daarnaast kan het bijdragen aan het voorkomen of verminderen van klachten. Dit komt jou en je kindje alleen maar ten goede in deze bijzondere periode.

ZwangerFit

ZwangerFit is een 10-wekelijkse zwangerschapscursus van 90 minuten per les. We starten met 30 minuten theorie. In 10 weken tijd leer je alles wat je moet weten over de veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap, je bevalling en herstel na de bevalling. Geschikt om te starten met een zwangerschapsduur tussen 14 en 26 zwangerschap.

Tijdens de  trainingen werk je samen met andere moeders in spé aan je algehele conditie, onderhouden en versterken van diverse spiergroepen. Veilig bewegen vanuit een goede houding staan centraal.
We werken aan je conditie en verbeteren het krachtuithoudingsvermogen met behulp van oefenmateriaal en eigen lichaamsgewicht.
Bij mooi weer trainen we altijd buiten, bij slecht weer trainen we binnen.

De ZwangerFit cursus en training is:
iedere maandagavond in Oudenbosch,iedere dinsdagavond in Etten-Leur, iedere donderdagavond in Bergen op Zoom (vanaf 25 maart 2021),iedere vrijdagochtend in Bergen op Zoom en iedere zaterdagochtend in Roosendaal.
Bij droog weer trainen we altijd buiten. Bij slecht weer maken we gebruik van de oefenzaal of een binnenlocatie. Je mag bij verhindering op een andere locatie deelnemen aan de cursus zodat je geen enkele les hoeft te missen!

FitMama  

Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een officiële YVLO ZwangerFit® en MamaFit® trainer actief aan je algehele conditie en spierkracht. Dit doe je in een gemengde groep van zwangere en pas bevallen dames. Het sporten tijdens of na de zwangerschap wordt individueel afgestemd op jou als zwangere of pas bevallen moeder. Je kunt de cursus combineren met MamaFit trainingen, bootcamp trainingen en een partneravond (Voorbereid Bevallen).

Deelname aan de cursus kan vanaf 12 weken zwangerschap.

Vooraf krijg je een individuele intake van de ZwangerFit trainer zodat tijdens de lessen rekening gehouden kan worden met je niveau.

Start nieuwe 10-weekse cursus ZwangerFit training in combinatie met theorie:

Oudenbosch: maandagavond 22 maart 2021
Etten-Leur: dinsdagavond 23 maart 2021
Bergen op Zoom: donderdagavond
25 maart 2021
Bergen op Zoom: vrijdagochtend 26 maart 2021
Roosendaal: zaterdagochtend 27 maart 2021

Voor vrouwen die al eerder een zwangerschapscursus hebben gevolgd en die nu geen behoefte hebben aan het theoretische gedeelte, is het ook mogelijk om alleen te komen sporten

Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden de cursus én de trainingen van FitMama deels of helemaal vergoedt. Check je zorgverzekering.

Ben je ingeschreven bij  Lunavi kraamzorg of Kraamcentrum DAT dan krijg je een leuke korting op de 10-weekse ZwangerFit zwangerschapscursus!

LOCATIES


Maandag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Schittering Oudenbosch


Dinsdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool d'n Overkant
Etten-Leur


Vrijdag:
ZwangerFit / MamaFit
't Appeltje 
Bergen op Zoom


Zaterdag:
ZwangerFit / MamaFit
T-Huis - Visdonk / Sfeerstrand
Roosendaal


Kijk voor actuele lestijden op het lesrooster op deze website

PRIJZEN ZWANGERFIT

ZwangerFit cursus
Sporten & coaching
(90 minuten per les)
10-rittenkaart : 165 euro

Losse les : 17,50 euro

ZwangerFit training (60 min.)
10-rittenkaart : 125 euro

Losse les : 13 euro

De rittenkaarten zijn 6 maanden geldig. De rittenkaart van ZwangerFit training is tevens te gebruiken voor de MamaFit training en de Bootcamp lesse

Nieuwe 10-weekse cursus theorie + training start op:

Oudenbosch:
Maandag 22 maart 2021
Maandag 14 juni 2021
Maandag 6 september 2021
Maandag 15 november 2021


Etten-Leur:
Dinsdag 23 maart 2021
Dinsdag 15 juni 2021
Dinsdag 7 september 2021
Dinsdag 16 november 2021


Bergen op Zoom - NIEUW

Donderdag 25 maart 2021
Donderdag 17 juni 2021
Donderdag 9 september 2021
Donderdag 18 november 2021

Bergen op Zoom
Vrijdag 26 maart 2021
Vrijdag 18 juni 2021
Vrijdag 10 september 2021
Vrijdag 19 november 2021


Roosendaal
Zaterdag 27 maart 2021
Zaterdag 19 juni 2021
Zaterdag 11 september 2021
Zaterdag 20 november 2021


De ZwangerFit  / MamaFit lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar.

 
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

OUDENBOSCH | ROOSENDAAL | ETTEN-LEUR | BERGEN OP ZOOM

© 2020 Alle rechten voorbehouden |  fitmama.nl