ZwangerFit® Zwangerschapscursus

De eerstvolgende cursussen starten op 5, 6, 8, 9 en 10 september 2022  op de locaties Oud Gastel, Roosendaal, Etten-Leur, Bergen op Zoom en in Breda/ Prinsenbeek!

In juli en september hebben we een verkorte cursus, je ontvangt de theorie dan in 5 weken ipv 10 weken. Instromen voor deze cursus kan tussen 12 en 34 weken zwangerschap op moment van starten. 

Waarom meedoen met de ZwangerFit cursus ?

De ZwangerFit cursus is de enige zwangerschapscursus die naast info over de bevalling ook info geeft over veilig belasten in je zwangerschap, voorkomen van bekkenpijn en lage rugklachten en heel belangrijk, het herstel na je bevalling. De nazorg (na de bevalling) in Nederland is helaas minimaal waardoor vrouwen niet voldoende kennis hebben om optimaal te herstellen. Een aanzienlijk deel van de moeders houdt (soms langdurig) klachten na de bevalling zoals (stress)incontinentie en verzakkingsklachten maar ook lage rugklachten. Dit is voor een groot deel te voorkomen door leefstijladviezen en gericht trainen. En daar wordt je weer een leukere fitte mama van die haar dreumesje makkelijk kan bijhouden :-)

Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap veel voordelen geeft. Door gerichte training zorg je voor een goede conditie, fitheid en spierkracht tijdens zwangerschap en bevalling. Zo fit mogelijk zijn tijdens je zwangerschap is van positieve invloed op je bevalling en het geeft je een voorsprong op je herstel daarna. Dit komt jou en je kindje alleen maar ten goede in deze bijzondere periode.

 

ZwangerFit

ZwangerFit is een cursus van 10 weken. Elke week train je 60 minuten in een gemengde groep met zwangeren en pas bevallen mama's en krijg je een half uurtje in groepsverband info.  In 10 weken tijd leer je alles wat je moet weten over de veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap, je bevalling én herstel na de bevalling. Er zijn wekelijks 6 theorielessen, ben je verhinderd op je vaste cursusmoment dan mag je altijd een keertje bij een andere dag/locatie aansluiten om zo geen theorieles te missen. Geschikt om te starten bij een zwangerschapsduur tussen 12 en 30 weken zwangerschap.

FitMama  

Het sporten tijdens of na de zwangerschap wordt individueel afgestemd indien nodig.  Je kunt de cursus combineren met ZwangerFit trainingen (veel dames trainen door tot hun bevalling),  MamaFit trainingen (na de bevalling) en een partneravond (Voorbereid Bevallen).

 

Deelname aan de cursus kan op zijn vroegst vanaf 12 weken zwangerschap. Vooraf krijg je een korte telefonische intake met de ZwangerFit trainer zodat tijdens de lessen rekening gehouden kan worden met je niveau.


Start nieuwe ZwangerFit cursus (5 weken theorie):
Oud Gastel: maandag 
5 september 2022 
Etten-Leur: dinsdag 6 september 2022  
Bergen op Zoom: donderdag 8 september 2022 
Bergen op Zoom: vrijdag 9 september 2022
Roosendaal: zaterdag 10 september 2022 
Prinsenbeek: zaterdag 10 september 2022

 

Ben je van je 2e of 3e kindje zwanger maar heb je nog geen info gekregen omtrent je herstel na je bevalling dan is de cursus ook voor jou zeker een aanrader! Daarnaast doe je leuke contacten op met de andere zwangere dames.

Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden de cursus én de trainingen van FitMama deels of helemaal vergoedt. Check je zorgverzekering.

LOCATIES


Maandag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool Talente
Oud Gastel


Dinsdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool d'n Overkant
Etten-Leur


Donderdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Krabbekooi
Bergen op Zoom 


Vrijdag:
ZwangerFit / MamaFit
't Appeltje 
Bergen op Zoom


Zaterdag:
ZwangerFit / MamaFit
T-Huis - Visdonk / Sfeerstrand
Roosendaal


Zaterdag:   
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Horizon
Prinsenbeek


Kijk voor actuele lestijden op het lesrooster op deze website

PRIJZEN ZWANGERFIT

ZwangerFit cursus
Sporten & coaching
(90 minuten per les)
10-rittenkaart : 179 euro

Startdata ZwangerFit cursus:

Oud Gastel:
Maandag 5 september 2022
Maandag 10 oktober 2022
Maandag 9 januari 2023


Etten-Leur:
Dinsdag 6 september 2022 
Dinsdag 11 oktober 2022
Dinsdag 10 januari 2023


Bergen op Zoom 

Donderdag 8 september 2022 
Donderdag 13 oktober 2022
Donderdag 12 januari 2023


Bergen op Zoom
Vrijdag 9 september 2022
Vrijdag 14 oktober 2022 
Vrijdag 13 januari 2023


Roosendaal
Zaterdag 10 september 2022
Zaterdag 15 oktober 2022 
Zaterdag 14 januari 2023


Prinsenbeek
Zaterdag 10 september 2022 
Zaterdag 15 oktober 2022 
Zaterdag 14 januari 2023

 

De ZwangerFit  / MamaFit lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar.