ZwangerFit® Zwangerschapscursus

EXTRA INFO I.V.M. DE CORONA MAATREGELEN:

Op dit moment loopt de 10-weekse ZwangerFit cursus op de locaties Oudenbosch, Etten-Leur en Roosendaal. Uiteraard zijn we erg alert op 1,5 meter afstand en veilig sporten/theorie volgen. In Bergen op Zoom starten de trainingen en de nieuwe cursus vanaf 28 augustus a.s.!

De nieuwe cursussen starten vanaf 10 oktober 2020  op de verschillende locaties.

 

Heb je interesse om mee te doen? Meld je aan! Kijk voor data, tijden en prijzen ietsje verder op deze pagina en in het rechter kolommetje. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Een zwangerschap is een bijzondere periode waarin er in 9 maanden veel verandert in je lichaam om optimaal zorg te kunnen dragen voor je kindje. Actief blijven bewegen in de ZwangerFit trainingen en werken aan je algehele conditie en spierkracht dragen bij aan een gezonde fitte zwangerschap en een snel herstel na de bevalling. Daarnaast train je in een gezellige groep met andere zwangere of pas bevallen dames.

 

Waarom meedoen met ZwangerFit ?

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap veel voordelen geeft. Door gerichte training zorg je voor een goede conditie, fitheid en spierkracht tijdens zwangerschap en bevalling. Daarnaast heeft actief bewegen een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden, de nachtrust, de bloeddruk en de darmfunctie, bloedsuikerspiegel en zwangerschapskwaaltjes. Zo fit mogelijk zijn tijdens je zwangerschap kan van positieve invloed zijn op je bevalling en het geeft je een voorsprong op je herstel daarna. Daarnaast kan het bijdragen aan het voorkomen of verminderen van klachten. Dit komt jou en je kindje alleen maar ten goede in deze bijzondere periode. 

 

ZwangerFit

ZwangerFit is een 10-wekelijkse zwangerschapscursus van 90 minuten per les. We starten met 30 minuten theorie. In 10 weken tijd leer je alles wat je moet weten over de veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap, je bevalling en herstel na de bevalling.

Tijdens de  trainingen werk je samen met andere moeders in spé aan je algehele conditie, onderhouden en versterken van diverse spiergroepen. Veilig bewegen vanuit een goede houding staan centraal.
We werken aan je conditie en verbeteren het krachtuithoudingsvermogen met behulp van oefenmateriaal en eigen lichaamsgewicht.
Bij mooi weer trainen we altijd buiten, bij slecht weer trainen we binnen. 

De ZwangerFit cursus en training is: 
iedere maandagavond in Oudenbosch,
iedere dinsdagavond in Etten-Leur, 
iedere vrijdagochtend in Bergen op Zoom (vanaf 28/8) en
iedere zaterdagochtend in Roosendaal.  
Bij droog weer trainen we altijd buiten. Bij slecht weer maken we gebruik van de oefenzaal of een binnenlocatie. Je mag bij verhindering op een andere locatie deelnemen aan de cursus zodat je geen enkele les hoeft te missen!

FitMama  

Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een officiële YVLO ZwangerFit® en MamaFit® trainer actief aan je algehele conditie en spierkracht. Dit doe je in een gemengde groep van zwangere en pas bevallen dames. Het sporten tijdens of na de zwangerschap wordt individueel afgestemd op jou als zwangere of pas bevallen moeder. Je kunt de cursus combineren met MamaFit trainingen, bootcamp trainingen en een partneravond (Voorbereid Bevallen). 

 

Deelname aan de cursus kan vanaf 12 weken zwangerschap. 

Vooraf krijg je een individuele intake van de ZwangerFit trainer zodat tijdens de lessen rekening gehouden kan worden met je niveau.
 

Start nieuwe 10-weekse cursus ZwangerFit training in combinatie met theorie: 

Roosendaal: zaterdagochtend 10 oktober 10:00 - 11:30 uur 
Oudenbosch: maandagavond 12 oktober 2020 19:00 - 20:30 uur
Etten-Leur: dinsdagavond 13 oktober 2020 19:00 - 20:30 uur
Bergen op Zoom: vrijdagochtend 16 oktober 10:00 - 11:30 uur

Voor vrouwen die al eerder een zwangerschapscursus hebben gevolgd en die nu geen behoefte hebben aan het theoretische gedeelte, is het ook mogelijk om alleen te komen sporten

Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden de cursus én de trainingen van FitMama deels of helemaal vergoedt. Check je zorgverzekering.

Ben je ingeschreven bij  Lunavi kraamzorg of Kraamcentrum DAT dan krijg je een leuke korting op de 10-weekse ZwangerFit zwangerschapscursus!

TIJDEN EN LOCATIES


Maandag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Schittering Oudenbosch

Tijd: 19:00 - 19:30 uur (theorieles)
Tijd 19:30 - 20:30 uur
​ (training)

Dinsdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool d'n Overkant
Etten-Leur

Tijd: 19:00 - 19:30 uur (theorieles)
Tijd: 19:30 - 20:30 uur (training)

Vrijdag:
ZwangerFit / MamaFit
't Appeltje 
Bergen op Zoom

Tijd: 10:00 - 10:30 uur (theorieles)
Tijd: 10:30- 11:30 uur​ (training)

Zaterdag:
ZwangerFit / MamaFit
T-Huis - Visdonk / Sfeerstrand
Roosendaal

Tijd: 10:00 - 10:30 uur (theorieles)
Tijd: 10:30- 11:30 uur
​ (training)

PRIJZEN ZWANGERFIT

ZwangerFit cursus
Sporten & coaching
(90 minuten per les)
10-rittenkaart : 165 euro

Losse les : 17,50 euro
 

ZwangerFit training (60 min.)
10-rittenkaart : 125 euro

Losse les : 13 euro

De rittenkaarten zijn 6 maanden geldig. De rittenkaart van ZwangerFit training is tevens te gebruiken voor de MamaFit training en de Bootcamp lesse

Nieuwe 10-weekse cursus start op:
 

Oudenbosch: 
Maandag 12 oktober 2020 
Maandag 11 januari 2021

Etten-Leur:
Dinsdag 13 oktober 2020 
Dinsdag 12 januari 2021

Roosendaal
Zaterdag 10 oktober 2020 
Zaterdag 9 januari 2021

Bergen op Zoom

Vrijdag 28 augustus 2020
Vrijdag 16 oktober 2020
Vrijdag 8 januari 2021

De ZwangerFit  / MamaFit lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar. 

 
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

OUDENBOSCH | ROOSENDAAL | ETTEN-LEUR | BERGEN OP ZOOM

© 2020 Alle rechten voorbehouden |  fitmama.nl