top of page
0E855617-F8C0-4D9D-BA54-B79626468C86.jpg

MamaFit® Training 

MamaFit® is het vervolg op ZwangerFit®! Na je bevalling wil je weer snel in vorm komen en dat kan bij je vertrouwde ZwangerFit Trainer.

MamaFit bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie en kracht te trainen. Op dit moment zijn er trainingen in Oud Gastel, Etten-Leur en Roosendaal en Bergen op Zoom. 

Waarom meedoen met MamaFit®? 

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap veel voordelen geeft maar ook na je bevalling is het van belang om het sporten stap voor stap weer op te pakken. 

Het lichaam heeft een zware periode achter de rug en heeft tijd nodig om te herstellen. Na 6 weken zit het herstel van bekkenbodem / het bekken op ongeveer 10/15%. Maximaal herstel duurt ongeveer 1 jaar tot 14 maanden.  Met de MamaFit-trainingen wordt op verantwoorde wijze gewerkt aan het opnieuw opbouwen van conditie en spierkracht. 

Door gerichte training zorg je voor een goede conditie, fitheid en spierkracht na je bevalling. Daarnaast heeft actief bewegen een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden en helpt het je om back in shape te komen. 

MamaFit® Training, wat doen we? 

In de gemengde groep ZwangerFit®  /MamaFit train je 60 minuten per les. Tijdens de energieke lessen werk je samen met andere moeders in spé en pas bevallen moeders aan je algehele conditie en het onderhouden en versterken van diverse spiergroepen. Bewegen vanuit een goede houding en bewust worden van je bekkenbodem staat tijdens deze lessen centraal. In de MamaFit lessen wordt rekening gehouden met het vermijden van schokbelasting zodat je bekkenbodem optimaal kan herstellen en je toch je conditie op peil kunt houden. Bij mooi weer trainen we altijd heerlijk buiten. Bij slecht weer trainen we binnen met de ZwangerFit/MamaFit lessen. 

Starten met MamaFit kan vanaf 4-6 weken na je bevalling tot 1 jaar na je bevalling. Je start dan in een gemengde groep ZwangerFit/MamaFit. Zodra je toe bent aan wat zwaarder trainen kun je doorstromen in de FitMama bootcamp lessen. 

 

FitMama  

Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een officiële YVLO ZwangerFit® en MamaFit®trainers actief aan je algehele conditie en spierkracht. 

LOCATIES


Maandag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool Talente
Oud Gas
tel

ZwangerFit / MamaFit

Basisschool De Toermalijn
Halsteren


Dinsdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool d'n Overkant
Etten-Leur


Donderdag:
ZwangerFit / MamaFit
Basisschool De Krabbekooi
Bergen op Zoom 


Vrijdag:
ZwangerFit / MamaFit
't Appeltje 
Bergen op Zoom


Zaterdag:
ZwangerFit / MamaFit
T-Huis - Visdonk / Sfeerstrand
Roosendaal


Kijk voor actuele lestijden op het lesrooster

PRIJZEN MAMAFIT 

 

ZwangerFit® / MamaFit® Training (60 minuten)

10-rittenkaart : 125 euro 

Losse les : 13 euro

De rittenkaarten zijn 6 maanden geldig.

De ZwangerFit / MamaFit lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar. 

Tijden

Wat zeggen onze deelnemers?

bottom of page