0E855617-F8C0-4D9D-BA54-B79626468C86.jpg

MamaFit® Training / FitMama Bootcamp

MamaFit® is het vervolg op ZwangerFit®! Na je bevalling wil je weer snel in vorm komen en dat kan bij je vertrouwde ZwangerFit Trainer.

MamaFit bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie en kracht te trainen. Op dit moment zijn er trainingen in Oud Gastel, Etten-Leur en Roosendaal, Bergen op Zoom en Prinsenbeek. 

Waarom meedoen met MamaFit®

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap veel voordelen geeft maar ook na je bevalling is het van belang om het sporten stap voor stap weer op te pakken. 

Het lichaam heeft een zware periode achter de rug en heeft tijd nodig om te herstellen. Dit herstel duurt ongeveer 1 jaar. Met de MamaFit-trainingen wordt op verantwoorde wijze gewerkt aan het opnieuw opbouwen van conditie en spierkracht. 

Door gerichte training zorg je voor een goede conditie, fitheid en spierkracht na je bevalling. Daarnaast heeft actief bewegen een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden en helpt het je om back in shape te komen. 

MamaFit® / FitMama Bootcamp

In de gemengde groep ZwangerFit®  /MamaFit train je 60 minuten per les. Tijdens de energieke lessen werk je samen met andere moeders in spé en pas bevallen moeders aan je algehele conditie en het onderhouden en versterken van diverse spiergroepen. Bewegen vanuit een goede houding en bewust worden van je bekkenbodem staat tijdens deze lessen centraal. In de MamaFit lessen wordt rekening gehouden met het vermijden van schokbelasting zodat je bekkenbodem optimaal kan herstellen en je toch je conditie op peil kunt houden. Bij mooi weer trainen we altijd heerlijk buiten. Bij slecht weer trainen we binnen met de ZwangerFit/MamaFit lessen. De bootcamp lessen zijn altijd buiten.


Starten met MamaFit kan vanaf 4-6 weken na je bevalling tot 1 jaar na je bevalling. Je start dan in een gemengde groep ZwangerFit/MamaFit training.

De FitMama Bootcamp is geschikt vanaf 12-16 weken na je bevalling en wanneer je wat verder bent in je herstel en je lichaam weer wat schokbelasting aan kan. In de FitMama Bootcamp bouwen we je conditie en kracht verder op d.m.v. interval trainingen hardlopen gecombineerd met kracht en core oefeningen. We adviseren om minimaal 4 lessen te volgen in de MamaFit trainingen voor met de bootcamp lessen te starten.
 

Voordat je begint met de MamaFit trainingen krijg je een intake met je Zwangerfit trainer. In deze intake bespreken we kort hoe je bevalling is gegaan, of je nog klachten hebt en checken we je buik op een eventuele diastase.

 

FitMama  

Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een officiële YVLO ZwangerFit® en MamaFit® trainers actief aan je algehele conditie en spierkracht. 

LOCATIES


BS Talente
Oud Gastel


Basisschool d'n Overkant
Etten-Leur


Oderkerkpark, Etten-Leur


Herstaco Stadion, Roosendaal

Vrouwenhofpark, Roosendaal


Sportveld KSE, Etten-Leur

Pagnevaartbos Hoeven


Basisschool De Krabbekooi
Bergen op Zoom


Bos 't Appeltje Bergen op Zoom

Bos Visdonk / T-Huis Roosendaal 

Basisschool De Horizon
Prinsenbeek


Kijk voor actuele lestijden op het lesrooster op deze website

PRIJZEN MAMAFIT 

 

ZwangerFit® / MamaFit® Training (60 minuten)

10-rittenkaart : 125 euro 

Losse les : 13 euro

MamaFit® Bootcamp (60 min,)

10-rittenkaart : 85 euro 

Losse les : 10 euro

De rittenkaarten zijn 6 maanden geldig.

De ZwangerFit / MamaFit lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar.