• Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

OUDENBOSCH | HOEVEN | ROOSENDAAL | OUD GASTEL | ETTEN-LEUR | RUCPHEN | STANDDAARBUITEN| BOSSCHENHOOFD | ST.WILLEBRORD

© 2019 Alle rechten voorbehouden |  FitMama.nl

MamaFit / MamaFit Bootcamp

MamaFit is het vervolg op ZwangerFit! Na je bevalling wil je weer snel in vorm komen en dat kan bij je vertrouwde ZwangerFit Trainer.

MamaFit bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie en kracht te trainen. Op dit moment zijn er trainingen in Oudenbosch en in Hoeven, vanaf 2020 starten er extra trainingen in Roosendaal en Etten-Leur.

Waarom meedoen met MamaFit? 

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap veel voordelen geeft maar ook na je bevalling is het van belang om het sporten stap voor stap weer op te pakken. 

Het lichaam heeft een zware periode achter de rug en heeft tijd nodig om te herstellen. Met de MamaFit-trainingen wordt op verantwoorde wijze gewerkt aan het opnieuw opbouwen van conditie en spierkracht. 

Door gerichte training zorg je voor een goede conditie, fitheid en spierkracht na je bevalling. Daarnaast heeft actief bewegen een positieve invloed op het energieniveau, het algemeen welbevinden en helpt het je om back in shape te komen.

MamaFit

In de gemengde groep ZwangerFit en MamaFit train je 60 minuten per les. Tijdens de energieke lessen werk je samen met andere moeders in spé en pas bevallen moeders aan je algehele conditie en het onderhouden en versterken van diverse spiergroepen. Bewegen vanuit een goede houding en bewust worden van je bekkenbodem staat tijdens deze lessen centraal. In de MamaFit lessen wordt rekening gehouden met het vermijden van schokbelasting zodat je bekkenbodem optimaal kan herstellen en je toch je conditie op peil kunt houden. Bij mooi weer trainen we altijd heerlijk buiten. Bij slecht weer trainen we binnen. De laatste 10 minuten vinden binnen plaats en omvatten ontspanning en ademhaling. 


Starten met MamaFit kan vanaf 4-6 weken na je bevalling tot 2 jaar na je bevalling. Je start dan in een gemengde groep ZwangerFit/MamaFit training of in een MamaFit Bootcamp groep.

Voordat je begint met de MamaFit trainingen krijg je een intake met je Zwangerfit trainer. In deze intake bespreken we kort hoe je bevalling is gegaan, of je nog klachten hebt en checken we je buik op een eventuele diastase.

MamaFit is elke maandagavond in Oudenbosch en dinsdagavond in Etten-Leur. Deze les is in een gemengde groep ZwangerFit en MamaFit.
Vanaf maart 2020 start er een nieuwe groep MamaFit Bootcamp elke zaterdagochtend in Roosendaal op de locatie Landgoed Visdonk / T-Huis. Deze les is altijd buiten en geschikt om verantwoord op te bouwen na je bevalling. 

Op zaterdagochtend is er een ZwangerFit bootcamp-les in het pagnevaartbos in Hoeven. Deze training is geschikt voor zwangeren en pas bevallen mama's. Bij slecht weer gaat de bootcamp in het bos niet door. Dit wordt in de groeps-whatsapp vooraf doorgegeven.  Deze les vervalt per maart 2020!

 

FitMama  

Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een officiële YVLO ZwangerFit® en MamaFit® trainer actief aan je algehele conditie en spierkracht. Dit doe je in een groep van zwangere en pas bevallen dames. Het sporten tijdens of na de zwangerschap wordt individueel afgestemd op jou als zwangere of pas bevallen moeder in een gemengde groep.

TIJDEN EN LOCATIES


Maandag:
ZwangerFit ® / MamaFit training
Basisschool De Klinkert
Oudenbosch

Tijd: 19:30 – 20.30 uur


Dinsdag

ZwangerFit® / MamaFit training
Basisschool d'n Overkant
Etten-Leur

Tijd 19:30 - 20:30 uur

Zaterdag:
MamaFit
® Bootcamp
Visdonk / T-Huis Roosendaal 
Tijd 8:45 - 9:45 uur

ZwangerFit
® / MamaFit training
Visdonk / T-Huis Roosendaal 
Tijd 10:30 - 11:30 uur

 

PRIJZEN MAMAFIT 

 

MamaFit® Training (60 minuten)

10-rittenkaart : 125 euro 

Losse les : 13 euro

MamaFit® Bootcamp (60 min,)

10-rittenkaart : 85 euro 

Losse les : 10 euro

De rittenkaarten zijn 6 maanden geldig.

De ZwangerFit / MamaFit lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar.